35 fulla veckor med bebis♥


Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten.

Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

-

Jag säger det igen, gud vad tiden går fort!!
Om tre dagar är det bara en månad kvar till beräknat datum, helt sjukt =)
Man längtar ihjäl sig samtidigt som det känns som att bebis jämt ska ligga i magen, konstig känsla.
Spjälsängen står på sin rätta plats och väntar på bebis iaf, och jag var tvungen att vända mig om flera gånger i sängen igår för att bara kolla... mysa av tanken att snart kommer våran lilla bebis ligga där i♥Kommentarer
Louie

Myyyys! Tänk att du kommer va mamma när jag ser dig nästa gång! :D

2010-12-24 @ 15:58:16


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0