36 fulla veckor med bebis♥


Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.


-

Bebis börjar bli stor minsann, och tänk att om en vecka så räknas inte lillkotten i magen som förtidigtfödd OM det skulle vara så att bebis får för sig att kika ut tidigare än planerat. Helt sjukt, och ännu sjukare är att snart har bebis legat i min mage i 40 veckor, det är ju jätte länge =)
Gud så konstigt och tomt det kommer kännas den dagen då magen inte är kvar.. eller tomt och tomt, då har vi ju äntligen våran lilla bebis hos oss♥ och vi kan göra allt vi har längtat efter.. bara sitta och titta, mysa, prata och känna på bebis.. Gud så vi LÄNGTAR!
Så tomt kanske var fel ord, men det kommer nog kännas konstigt och inte ha den där stora magen och känna allt man tidigare har känt i magen.

Vi har förövrigt börjat packa BB-väskan lite smått och det är inte det lättaste minsann.
För det blir ju en del kläder eftersom vi inte är 100% säkra på att det är en liten tös i magen, så måste ju ha neutrala kläder och såklart lite tjejkläder om det faktiskt är så. Sen är det ju det där med storlekar, vi har packat lite i både 50 och 56 för vi vet ju inte hur stor eller liten bebis kommer vara =)
Så väskan fylls ju på snabbt, sen är det ju lite annat smått och gott till bebis.

Våran väska har vi inte börjat med än, har köpt lite hygienartiklar m.m som ligger kvar i en påse. Men kläder och sånt har vi inte packat ner än. Himla svårt och veta vad som behövs och inte.. men det blir nog bra. Vi har ju ett tag på oss och packa =)

Tycker det är märkligt att tiden fortfarande springer iväg, jag har inte alls fått den känslan av att tiden står stilla och att varje dag känns som en vecka.  Än har jag inte fått den paniken att bebis måste ut heller, och det känns ärligt talat inte som att den känslan kommer komma heller.. konstigt eller?
För jag tycker det är det enda man hör titt som tätt när folk är så långt gångna, att "neej nu står tiden stilla och ska bebis aldrig komma ut" men det kanske kommer om någon vecka, och säkert mer troligt om bebis får för sig att stanna kvar på övertid.
Då kanske jag sitter här och tjatar om att jag har minsann testat det och det, men ingen bebis =)

Jag har nästintill panik över att tiden går så fort istället, tycker det känns som att en vecka har tre dagar typ. Sen är det ny vecka igen och ännu en vecka närmare beräknat datum.
Vilket jag såklart längtar enormt mycket till, det är jätte spännande samtidigt som det börjar bli lite läskigt.
Eftersom att man just aldrig vet NÄR det är dags.. för bebisar kommer ju som sagt när dom är redo
=)Kommentarer
camilla

Oh tack gullet :) Ja imorgon ska vi mysa till det rejält, ses då :) Puss & Kram

2010-12-30 @ 22:22:50
URL: http://cammiie.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0