v. 30 - 29 fulla veckor med bebis♥


Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

-

Helt galet, nu är vi inne i vecka 30♥
Bebis har med andra ord legat i min mage i 29 fulla veckor, så underbart.
Det börjar närma sig med stormsteg och de flesta säger att tiden brukar stanna av nu och att det är ett evigt väntande.. det återstår och se om min rekordsnabba graviditet kommer att göra det eller om den kommer fortsätta springa iväg =) Hursomhelst så försöker jag njuta varje dag, för gud så underbart det är med ett liv i magen. Skumt, overkligt - men underbart!
Tror att jag för första gången kände av sammandragningar igår också när jag gick inne på Marieberg, är inte helt hundra men det märks väl om man börjar känna av det mer och mer. Blir iaf akut kissnödig med jämna mellanrum och då är det inte läge att få en skrattattack =) Höll nästan på och kissa på mig hemma häromdagen, kändes iaf som det.. haha
Det trycker lite överallt nuförtiden och det märks att det börjar bli mindre plats för bebis och röra sig på där inne i magen, man känner förflyttningar och rörelser väldigt tydligt nu.. Mysigt!♥
Och för att inte tala om alla oväntade rapar och fisar som slinker ur då och då.. haha
Lite skämmigt, råkade rapa till rätt ordentligt igår när jag och pappa satt och åt på Marieberg =) och häromkvällen när Daniel och jag stod och lagade mat så skulle jag böja mig ner och hämta något och så råkade det komma en liten prutt.. Jag skrattade så jag höll på och dö verkligen, tårarna bara sprutade! Kvällshumor när det är som bäst hemma hos oss minsann =)
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0