27 fulla veckor med bebis♥


Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Inte så kul?


-

Lite komiskt att jag fick kramp just inatt när vi går in i en ny vecka och det såklart står att det nu inte är ovanligt med kramp i benen =) Men jag läste lite om hur man kan förebygga och lindra och det var en hel uppsats, men man ska undvika att inte bli för trött.. haha hur ska jag lyckas med det om jag ska klara av och jobba den sista månaden? Får väl helt enkelt försöka dela upp min halvtimmes rast och ligga ner oftare och försöka strechta mer innan jag kryper tills kojs. Är inte säker på att det är hickan jag har känt av i någon vecka nu, men jag tror det är det. Det märks väl mer och mer, eftersom det blir vanligare efter den här veckan =) Mysigt!Kommentarer
camilla

haha ja tur det :) Ja det gick bra, hade lite besök ändå men visst det vart en konstig känsla att va själv :) men nu får jag ha Andreas hos mig till på onsdag :) Det är som en trygghet på något sätt att ha han hemma :) Ja ni kan ju komma ikväll om ni vill?=)

2010-10-28 @ 16:56:19
URL: http://cammiie.blogg.se/
Tessan

Åh vad stor pluttisen börjar bli i magen nu! Inte länge kvar... Moa och jag längtar nog nästan lika mkt som ni ;) hihi! PUSS <3

2010-10-30 @ 01:34:47
Tina

Tessan:

Ja visst bebis bara växer och växer =) Hoppas allt ser bra ut på tisdag när vi ska iväg och mäta magen för andra gången! Ska bli så mysigt <3 Jag längtar ihjäl mig också, men känner på mig att tiden kommer springa iväg så det är ingen idé och hoppas på att tiden ska gå fortare för då ligger jag väl i förlossningssalen imorn typ.. haha

Puss på mina favorittjejer!

2010-10-30 @ 07:27:23
URL: http://ihemmetsvra.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0