24 fulla veckor med bebis♥

Idag har vi gått 24 fulla veckor och går alltså in i vecka 25 =)

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar.

Det är fortfarande viktigt att äta bra.

-

Inte länge kvar till vecka 30, då vi har tänkt och börja dola och pyssla iordning ännu mer i bebisrummet med skötbordet och spjälsängen m.m. Ska bli så mysigt!♥ Längtar som en tok verkligen.. så snart är det dags för Daniel och mig och börja med målningen av det som ska fixas på sakerna och även våran vagga som vi har fått =) om det ska hinna vara klart tills dess!

Vi har minsann en hel del kvar och köpa också, men vi ska börja beta av listan nu månad för månad =) Ska även försöka klämma in en tur till Ullared och köpa på oss en massa bra saker där ifrån, skiljer ju en aning i pris. Men det beror på om vi får tag på någon stuga för jag tror nog inte min rygg pallar med den långa bilresan fram och tillbaks + massa shopping på bara en dag.. Så vi får hoppas att vi får tag på stuga =)

Ska iaf beställa hem två set till av dom här påslakanen


 och sy egna påslakan och örngott till bebis säng, hur gulligt kommer inte det bli med matchande påslakanset i sängarna... hihi

Mysigt med pyssel och förberedelser =)Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0