31:a december 2011 - Köket innan och under renoveringen

Innan vi började renovera så såg det ut såhär i köket:
Och efter att grabbarna hade varit inne med kofot såg det ut såhär:
Det börjar ta sig minsann, och nu är det spacklat och fixat med el bakom kyl&frys. Och alla skåpsluckorna är borttagna och slipade och spacklade tack vare världens bästa pappa♥

29:e december 2011 - Vi är på gång

Har haft en underbar jul och Freja kunde inte vara nöjdare!=) Hon har fått galet mycket saker, och jag höll på att börja gråta när hon öppnade ett paket hemma hos sin farmor och hon insåg att det var en stor barbapappa kudde. Hon smajlade upp sig och började gosa på en gång, och jag log så jag trodde smilbanden skulle gå av. Och ögonen tårades, det är riktig lycka och se sin dotter lysa som solen♥
Så tusen tusen tack alla fina som gjorde Frejas första jul så underbar!
Just nu är det nämligen full rulle med renovering, vi har ju ÄNTLIGEN blivit husägare!!=)=)=) och det känns såå himla skönt, vi är överlyckliga och jobbar på som as för att vi ska ha köket och hallen klart tills nästa helg.
Och hittills har det gått fortare än vad jag hade trott och det är ju inga fel, även om vi har stött på några hinder. Men allt går ju och fixa, bara det att det kostar mer.. haha
Men men, så är det väl med hus antar jag.

20:e december - Vi lever

Här var det dött minsann, jag har inte haft tid för bloggen överhuvudtaget. Dagarna går i ett och det finns saker att göra precis hela tiden! Vi har fått nycklarna till huset, men det är inte vårt förrän om en vecka precis.
Så vi är där och tjuvkikar, planerar och drömmer oss bort =)
Det blir mycket och göra, och det kommer säkerligen ta mycket längre tid än vad man egentligen vill men vi har som sagt ett HUS, som vi har längtat♥
Och våran Frejabus har växt och blivit stor, hela 10 månader gammal och tog sina första två steg i söndags. Sen dess har det inte kommit några mer, men nu dröjer det nog inte många veckor innan hon går runt här hemma. Helt galet. Hon pratar en massa och härmar allt man gör.
En underbar tid, så jobbigt att man ska bo i en röra nu bara, men det ordnar sig nog.
Julgranen som skulle ha kommit upp vid 3:e advent gick sönder under färden upp till lägenheten tydligen, klantarslet Daniel råkade ha av toppen.. vet inte hur man lyckas med det, men så var det iaf =) Och jag skit less på allt och sa att vi skulle skita i julen och det skulle bli första året utan gran.
Men eftersom julkänslorna absolut inte har kommit och det bara är 4 dagar kvar till jul, så får min kära far i uppdrag att köpa med en ifrån Örebro idag. Hoppas han hittar en bara, för en jul utan en gran är ingen jul.
Och en riktig gran orkar jag inte med, kommer ju bara barr överallt med en katt och Freja.
Så nee, plast får det bli =)
Nu ska jag slänga omkull mig på soffan och skriva en "att göra lista" så det blir någon ordning på all röra!
För som sagt, 1 vecka kvar tills äventyret drar igång =)=)

5:e december - Nu har tiden dragit iväg IGEN

Som vanligt tjatar jag om tiden, men den går ju verkligen i 110! Jag hinner inte med känner jag, helt galet.
19 dagar kvar till Julafton och 22 dagar kvar tills vi garanterat är husägare (kan bli tidigare men inget man vågar hoppas för mycket på) men fortfarande helt galet att vi redan är i början på december.
Kändes som att det nyss var oktober?!
Vädret är ju väl sisådär kan man ju lugnt säga, idag var det iaf minus ute. Och det är väl första gången typ?
Får se om det håller i sig under dagen.
Slarvats har det gjort en hel del här hemma också, pepparkakor, lussebullar och julmust mer eller mindre varje dag. Så from idag är det dags och ta tag i det.
Freja växer och utvecklas otroligt mycket nu, det händer massa varje dag.
Hon pratar hela tiden, och har nu sagt katt ordentligt några ggr (förut var det bara ka) och det märks att det är favoritordet och att Elsa är bland det roligaste som finns =)
Hon säger även mamma ordentligt och försöker för fullt med pa pa!
Sen har det även kommit till en del massa nya läten och ord? Som man inte riktigt har fått kläm på vad dom betyder än, men munnen går i ett på lilla fröken =) Så himla mysigt♥
Peka gör hon också, på lampor (inte bara en, utan alla som finns i närheten.. haha)
På oss, på saker hon tappar, ja på allt hon kan peka på.
Hon står även mer och mer själv och tar sig runt saker gåendes. Och är en riktig busunge.
Hon har lärt sig att fejkgråta och gör det titt som tätt och skrattar sen åt sig själv♥
Hon har blivit en riktig härmapa och Daniel och jag sitter varje kväll och skrattar åt saker som har hänt under dagen. Det är underbart!
Helt otroligt vad mycket som händer på så kort tid.
Och äntligen (Ta i trä) har det blivit lite bättre med hennes sömn, men det var väl antagligen jordens utvecklingssprång hon har varit i och som sabbade sömnen totalt.
Oj nu vart det långt igen, nu ska jag fixa lite frukost och busa med freja.
Ha en bra dag =)
RSS 2.0