37 fulla veckor med bebis♥

Glömde lägga in det här i torsdags då vi byter vecka =)

Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).

Ungefär vid den här tiden börjar många kvinnor bli oroliga för att de inte kommer att känna igen när förlossningen börjar.

-

Det närmar sig verkligen och det känns allt att bebis ligger och trycker på neråt med jämna mellanrum. Inte så himla lätt och vända sig om mitt i natten längre, när bebis inte följer med lika smidigt alla gånger och kanske ligger kvar och trycker lite på fel sida en stund =) Tycker jag har börjat känna av lite molande mensvärk då och då, mest på nätterna och just i samband med vändningar. Men det är väl bra att det känns lite obehagligt så man får vänja sig lite vid det nu först, för det kommer ju knappast sluta där =)
Annars går jag mest runt och är supertrött och ser ut som att jag inte har sovit på tio år.. men det är väl också förberedelser på att man inte kommer få sova sen efter att bebis har kommit. Så det är bara att gilla läget och försöka vila så mycket man kan under dagarna!
Igår var bebis en riktig vilding i magen igen, måste bero på sockerkickar.. för igår åt jag lite choklad och ostbågar och efter det var det som sagt full rulle i magen och ett tag trodde vi nästan bebis skulle tränga sig ut genom magen.. haha
Det både kändes och såg ut som det iaf =)
Otroligt att det faktiskt ligger en liten människa med minihänder och minifötter i magen, det är svårt att ta in fast att bebis snart har legat där inne i 9 månader och det både känns och syns

Och imorgon kan man börja bocka av folk på gissningslistan =) ska bli spännande och se om det är någon som lyckas pricka in rätt datum!Kommentarer
Tove

Åhå, då har du nog fått förvärkar nu, låter det som. Då är det bara att låta varje dag gå och snart smäller det till, så jäkla spännande! Saknar faktiskt magen ibland, men det är mycket bättre med bebben utanför :) Kraaam

2011-01-08 @ 10:40:18
Emma

Håller med Tove där, det låter som att det är förvärkar, eller iallafall en början till :) Spännande! Kan inte fatta att det snart är dags, så himla kuuuul :)

2011-01-08 @ 22:53:09
URL: http://emmatervo.blogg.se/
Tina

Tove:

Ja man vet ju aldrig =) det är ju inte varje natt, men ibland från och till har även känt av det någon gång på dagen ibland. Men kroppen börjar väl förbereda sig mer och mer nu.. så spännande och pirrigt! Ja jag förstår det, men som sagt tusen gånger bättre med bebis utanför magen <3 kram kramEmma:

Nej jag förstår inte heller, snart är det inte ens två veckor kvar till beräknat datum. GALET =) Får väl se om det sätter igång och blir mer och mer mensvärkskänsla, det trycker ju på nerver så det strålar ner i ljumsken och benet rätt så bra ibland.. så nått händer ju minsann! hihi

2011-01-09 @ 12:08:10


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0