38 fulla veckor med bebis♥


Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Bebisens inre organ finns alla på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.


-

Åh idag är det bara 13 dagar kvar tills vi är framme på det beräknade datumet. HELT SJUKT! =)
Man längtar, går och undrar, tänker och fantiserar om allt nu.
Har haft mycket sammandragningar under dagen, och tycker även att det håller i sig längre och ibland känns det av mer än vanligt. Så kroppen övar väl för fulla muggar nu inför att lilla bebis ska komma♥

Idag har jag iaf varit lite flitig, har orkat med och tvättat och vankat fram och tillbaks till tvättstugan ett x-antal gånger pga att jag inte kan bära för mycket åt gången. Och lika livrädd för att halka varje gång, ujuj
Jag måste se bra rolig ut om man ser mig =) Men det bjuder jag på, hellre gå i myrsteg än och riskera och halka och göra illa mig och bebis.
Och medans Daniel har legat och slumrat på soffan har jag suttit och moffat godis så det svir i hela munnen nu, inte bra med för mycket sura godisar inte. Ingenting smakar ju gott efteråt heller.. haha
Ikväll ska vi mysa framför tvn och göra varma mackor och bara slappa, härligt!
Ska nog gå och sätta mig tillrätta i soffan igen och fortsätta med filten, har snart kommit halvvägs iaf =)Kommentarer
Emma

Haha ja det kan du lita på ;) Ja ses i veckan låter som en bra idé :) Hoppas vi får va friska bara. Moa har ju fått magsjuka stackarn, och hon och Linn drack ur samma vattenflaska igår :/ Ber till gud att Linn klarar sig från det, men det är ju så jäkla smittsamt..

2011-01-14 @ 09:45:30
URL: http://emmatervo.blogg.se/
Tessan

Åhhhhhhhh jag blir liksom dyngnervös, förväntansfull, extatisk o allting sånt som man kan vara på en och samma gång. Känns som om det är jag som ska föda barn typ :P Herregud vad det känns overkligt och underbart <3

2011-01-16 @ 19:45:23
Tina

Tessan:

Haha ja du kan få vara med om du vill ;) Gud så nervös man kommer vara när det väl sätter fart. Mysigt och få bebismysa sen <3 LÄNGTAR!

2011-01-18 @ 12:25:10


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0