39 fulla veckor med bebis♥


En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

Vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen.


-

Nu är bebis stor minsann, men barnmorskan sa igår att hon trodde bebis var normalstor. Ingen mini bebis och ingen jätte bebis =) kändes ju skönt och höra, kan ju inte vara så motiverande och höra att det är en 5 kilos klump man ska klämma ut.. hihi
Ska bli intressant och se om vattnet kommer gå först och att värkarna kommer sen, som för mamma eller att jag helt enkelt får köra så mycket värkarbete jag kan hemma innan det är dags och åka in =)
Varje dag känns pirrig och man går och väntar på att något nytt ska hända, och stackars Daniel börjar nog bli lite orolig. Som inatt, då tänkte han gå och titta hur det var med mig eftersom jag hade varit på toaletten lite för länge, enligt han♥ tur att man har en så mysig kille som finns där hela tiden.
Han kommer bli världens bästa pappa!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0