Midsommarfirande här hemma

Kolmården den 26 juli 2013

 
Det var våran dag i bilder, en mysig dag med en del trots och protester men också mycket glädje och "åh titta, kolla där, dom gjorde så" =) Men vi kan väl konstatera att hon nog var lite för liten för stora Kolmården, och att vänta inte riktigt funkar än. Men man måste ju testa sig fram =)
och nu vet vi ju vilka fällor vi kan undvika nästa gång vi åker.. haha
En helmysig upplevelse iaf, och Frejabus pratar mycket om det fortfarande så hon verkar inget annat än nöjd och det är ju huvudsaken. Sen om mamma och pappa får ha tålamod till max och stressa runt.
Det är en annan femma! Vad gör man inte för dom små♥

Vardagskaos

Har ju inte uppdaterat på länge, men här hemma både händer det grejer och står still känns det som. Vi åkte tyvärr på vattenläcka tack vare en trasig diskmaskin den 28/6 och har sedan dess har hantverkare här titt som tätt som har rivit upp golvet i köket, satt duschrummet under på tork och rivit ut halva bastun. Himla tur att vi upptäckte det såpass fort. Men som sagt det blir en del vatten och det hann som sagt redan förstöra mycket, men förhoppningsvis behövs det bara byta tak i duschrummet. Bastun får vi väl fixa ny, för det är ju inte så snyggt och lappa ihop en uppriven bastu. Och golvet i köket får ju bytas, såååå tråkigt eftersom vi hade lagt samma golv genom köket, hallen och lilla toaletten. Just för att vi ville ha så. Nu måste vi ändå ha en tråkig tröskel mellan hall och kök, som vi inte ville. Det kanske kanske blir ett nytt Ikea kök, det har vi inte bestämt oss för än. Allt kostar ju så rackarns mycket och det tar tid och fixa och renovera nu när karln jobbar i Norge.
 
Så vi har varit lite halvdepp här hemma tack vare oturen, men vi får ta nya tag och vara tacksamma för att vi var hemma och att det inte vart värre!
Sen händer det såklart mycket roligt också =) Vi är nästintill helt klara i Alice rum och staketet är på god väg. Han är duktig som sliter så hårt♥ Och tjejerna växer och utvecklas för fullt!
Freja är helt blöjfri på dagarna, har bara blöja när hon sover. Så duktig, och på nätterna vaknar hon och går upp och kissar. Vägrar kissa i blöjan, så hon skulle säkert klara av det på nätterna också men vi tar en sak i taget. Ingen idé och hasta =) 
Alice ålar sig fram och är i princip överallt, på gott och ont. Storasyster får inte längre vara ifred.. haha
Tiden går alldeles för fort, ibland vill man bara stoppa den. Hon har fått två tänder och övar på och kunna sitta själv. Men hon är för nyfiken och hamnar framåt på magen och ålar iväg istället för och sitta still och leka. Äter gröt och kladdar, precis som det ska vara. Och så har hon flyttat in i sitt rum, och där sover hon mycket bättre =)
 
Hunnit med två familjetripper också en till Årjäng på trav och till Kolmården och kollat på djuren, tänkte jag skulle lägga upp lite bilder ifrån det i ett annat inlägg =) nu ålar fröken ut i hallen, och Frejas tålamod börjar ta slut så bäst och avrunda.

Vill ha listor är bra grejer

Som alla nog vet vid det här laget så är jag en riktig IkeaLover, och hittar ständigt nya saker som jag vill ha i hemmet. Och nu har jag gjort en hel lista igen, som jag sakta men säkert får försöka beta av =)
En del saker har hängt med ett tag och som inte blivit fixade än. Men den som väntar på något gott som sagt.. väntar enligt mig alltid alldeles för länge! 
 
Här kommer sakerna:
psst.. en del av sakerna är ju perfekta födelsedagspresenter och julklappar om ni frågar mig.. hihi
 
2st Älmsta stolar 799:-/st
Vejmon soffbord 1.295:- (ska förhoppningsvis inhandlas snart)
Koldby, komatta 1.295:-
till gillestugan, ska förhoppningsvis också inhandlas snart så det kan piffas till ordentligt där nere för den vi har åkte ju upp och hamnade under matsalsbordet i vardagsrummet =)
Skovel, väggklocka 399:- 
Barometer, golvlampa 499:- 
Isala, skåp 1.995:-
till vardagsrummet, perfekt och snygg förvaring och ha alla målar, pussel och pyssel saker i. 
Barometer, bordslampa 399:-
Lerberg, hylla 199:-
RSS 2.0