Första gången systrarna träffades♥

Man tom ser hur det lyser i Frejas ögon på bilderna =) Hon var så fascinerad, tyckte att syster var söt, men också lite läskig. För Alice kunde ju låta också.. så go så man smälter♥
 

Dagen du kom

Varning för mycket text!
 
Vaknade upp på morgonen strax innan klockan 6:00 av att jag fick som mens/molvärk i samband med en sammandragning. Den höll i sig ganska länge och jag tänkte inte mer på det. Tjugo minuter senare kom det en till, och då började jag få lite hopp om att kroppen äntligen kanske hade börjat jobba för att få ut våran lilla bebis =) men tänkte att det nog slutar såfort jag kommer upp och rör mig, som andra gånger. Låg kvar en stund till, och drog iväg ett sms till Jessa och frågade om inte hon kunde komma över så jag fick lite avlastning med Frejus eftersom Daniel skulle iväg och jobba. Klev upp och dom fortsatte komma med 20-30 minuters mellanrum, fortfarande bara som mens/molvärk som strålade bak i svanken. Tänkte inte mer på det eftersom det var så långt mellan dom. Och sen kom Jessa hit och vi försökte underhålla Frejus och jag vila. Efter varje sammandragning så kändes det som att det rann till och jag hade haft mycket slemblandade flytningar från det att jag klev upp, så jag ringde förlossningen vid 9:00-9:30 för och kolla om det kunde vara slemproppen eller om det var fostervatten som läckte. Dom trodde det var slemproppen eftersom det inte rann mer + att jag hade haft lite blodstrimmor i. Så jag försökte och inte tänka mer på det. Bara och vänta tänkte jag. 
Så jag satt och betalde räkningar, Jessa plockade lite här hemma och så väntade vi på att Frejus skulle vakna från middagsluren så vi kunde gå hem och rasta Zelma hemma hos Jessa. 
Vi hade inte klockat sammandragningarn/förvärkarna som jag nu började tro att det kanske var. Himla svårt och veta eftersom dom inte kändes mer än ganska rejäl mensvärk som strålade bak i svanken. Men vi tyckte nog att dom började komma tätare än under fm, och dom började sitta i längre tyckte jag. 
Men vi åt och gjorde oss iordning, kämpade med en trotsig Frejus som inte ville klä på sig och tillslut kom vi ut. Fick stanna ganska många ggr påvägen dit för att det vart svårt och gå när förvärkarna drog igång. Gick och små pratade och försökte andas samtidigt och skrattade åt mig själv för att jag lät så konstig. Stackars Jessa tyckte väl jag betedde mig helkoko, ena stunden precis som vanligt och andra en aningens mer sammanbiten.. haha
Hursomhelst så tog vi oss hem till dom, och jag skulle in på OK för och köpa godis såklart.. inget som kan stoppa mitt sug inte=)
Men precis innan jag skulle in på OK så kände jag hur det rann till igen, tänkte och hoppades att gör såå att det inte kommer mer och att det syns eller börja rinna nerför benet eller nått.. haha
Vankade mig in och köpte mig min chokladkaka och bilpåse =) sen när vi kom tillbaks hem till mig med en ännu trotsigare unge så var väl klockan kanske närmare 14:00
Jag la mig ner i soffan eftersom förvärkarna började kännas mer och mer, och så var jag dum nog och lägga mig på ena sidan och dåå minsann då kände jag att det kanske är läge och börja försöka få hem Daniel från jobbet. Då var klockan cirkus 14:30, tänkte så han kunde ta Freja så jag kunde lägga mig och fokusera på andningen ordentligt så kanske det inte skulle kännas lika mycket. Hade en aningens svårt för det när man skulle orka med Frejus och dessutom försöka vara social med Jessa också =)
Sa att han inte behövde dyng stressa men ändå skynda sig hem.
Sen när jag reste mig upp eftersom det gjorde för ont och försöka ligga ner och vila, så kände jag hur det började rinna till igen. Så jag bestämde mig för och ringa in till förlossningen och kolla igen.
Då tyckte dom att vi skulle komma in för en undersökning, eftersom jag inte hade känt av bebisen ordentligt på ett tag heller. Så Jessa ringde hem mamma och pappa hit som skulle ta hand om Frejus under tiden vi åkte in på undersökning och Jessa sprang runt och packade iordning resten av bb-väskan utifall att vi skulle bli kvar. Förvärkarna började komma tätare och tätare men vi klockade dom fortfarande inte för jag var bombsäker på att  inte var dags än eftersom det inte gjorde ondare än vad det gjorde. Det gjorde ont, och jag andades inte mig igenom dom ordentligt och jag trodde det var jag som var fjantig och hade låg smärttröskel nu tack vare att jag inte fokuserade på andningen som sagt. Sen började det hålla i sig riktigt ordentligt och trycka mer och mer så i köket precis innan Daniel kom så stod jag och försökte ta en värk och kunde inte låta bli att fälla några tårar och prata samtidigt som värken var. Var alldeles för ofokuserad och kände att det var nog förmodligen inte alls pågång, bara det att jag ville se så det inte var någon fara med bebisen eftersom det rann till så i samband med varje värk.
 
Så kom Daniel hem och hela huset var fullt med folk, jag hade visst glömt säga till han att vi skulle in till förlossningen och helst på en gång, haha
Eftersom jag hade börjat få mer och mer ont och inte såg fram emot att åka bil. Så han fick lite småpanik och mamma ville helst inte att jag skulle gå på toan innan och kissa och frågade lite skämtsamt om jag inte kunde hålla mig tills vi var där inne. Hon var rädd att bebisen skulle plumsa ut i toaletten, haha
Men jag envisades och gick på toa, tog några värkar till innan vi kom iväg och sen var vi väl hade kommit ut i bilen och var påväg in mot förlossningen så började jag klocka värkarna. Då kom dom med 5 minuters mellanrum, men var fortfarande inte kraftiga nog trodde jag. Sa att vi kommer nog få åka hem igen, och så kan det hålla på såhär i några dagar om det bara är slemproppen som har gått sa jag till Daniel. Vi kom tillslut fram till förlossningen efter och ha gått genom stora entrén och genom dom lååånga korridorerna. När vi kom dit så fick vi gå till ett förlossningsrum för och kolla ctg, blodtryck och vikt.
Jag fasade för ctgn då jag hellre ville vara uppe på benen eftersom det gjorde ondare och ligga ner. Vikten hamnade på 79,9.. jag stod och skojade med Daniel om det och var glad över att inte ha spräckt 80 strecket =)
Vi kom väl till själva förlossningen 16:05 och barnmorskan kände efter på magen hur bebis låg och sa att hon var väl nersjuken och fixerad. Wiiee tänkte jag och sa att det är förmodligen därför jag har haft ont under dagen då. Äntligen händer det något, kändes skönt. Så satte vi igång med ctgn och värkarna kom tätt, men det kändes inte som att det var tillräckligt kraftiga för att det skulle ha hänt så mycket. Trodde fortfarande att kanske hade öppnat mig kanske 2-3 cm. Och att vi skulle få åka hem, vi tog inte ens med väskorna upp.
Framåt halv fem tiden så kom barnmorskan in och skulle bråka med bebisen och mig, för att dom hade dålig kontakt tyckte dom. Och jag skulle få lägga mig på vänster sida. Dåå jäklar gjorde det ont när värken kom och jag sa att det känns konstigt där nere nu. Ingen direkt reaktion från barnmorskan som var i rummet då, hann gå en värk till och dåå gjorde det ännu ondare och jag sa igen att det kändes konstigt där nere. Då hämtade barnmorskan en annan barnmorska som skulle göra en undersökning där nere för och se hur det stod till. 
Hon började känna mellan två värkar och sa att jag var öppen 9-10 cm. Jag trodde vi skulle tappa hakan båda två. Herregud, men vilken kick jag fick av och höra det =) 
Men så kom jag på i samma stund att vi inte hade med kameran upp, och att han kanske borde gå ner ofch hämta den då.. Så vi frågade om det hanns med, för så som det kändes då var det lugnt för mig iaf att bebisen inte skulle hinna titta ut. Daniel såg lite småchockad ut och frågade om han skulle springa typ.. haha
Och barnmorskan sa väl typ ja du behöver ju inte gå jätte sakta.. ujuj nu var det dags alltså.
Barnmorskorna började plocka fram en massa saker och skriva in uppgifter i datorn och frågade om jag ville börja med lustgas.
Först kände jag att det funkade bra som det gjorde, men sen kom jag på att det tog en liten stund sist innan vi vart kompisar jag och lustgasen. Så jag började på direkten utifall att det skulle gå fort. Och det funkade jätte bra den här gången och värkarna kändes helt ok dom första 3-4 som kom efter att jag hade börjat med lustgasen. Sen jäklar drog det igång med ondare och ondare och det tryckte mer och mer.
Kom igång och började krysta nångång mellan 17:00-17:30 och jisses vad det tryckte på och jag var för seg med och hämta ny luft mellan varven så fick lägga bort lustgasen. 
Tillslut kunde jag inte hålla emot och sa att nu fick dom minsann klippa eller göra något så bebisen kommer ut, haha
Så barnmorskan hann inte med bedövning och fick klippa i samband med nästa värk och efter två värkar till tror jag det var så var Alice ute kl. 17:44 och fick ligga på mitt bröst♥
Vilken känsla, herregud.
Och jag var orolig att det inte var bra med henne för hon skrek inte först och hade haft navelsträngen löst virad runt halsen (ingen fara sa barnmorskan eftersom det var så löst och hon fick bort den på direkten) men efter Frejas förlossning så är det nog inte konstigt att man blir nojig och orolig.
Men det var en matglad liten tjej (3620g och 51cm lång) som la sig vid mammas bröst och åt konstant i 2 timmar efter förlossningen. Fick byta sida en gång bara, lillskrutta!
 
Så det hela gick bra mycket fortare än vad vi hade trott, men vi vart bara positivt överraskade. Vi hann ju inte ens vara på förlossningen i 2 timmar från det att vi kom in till att Alice hade kommit till världen. Galet.
Jag som var bombsäker på att vi skulle åka hem igen, efter undersökningen =) Så det kan bli..
Och nu är vi hemma och försöker komma in i livet som 2 barnsföräldrar med två underbara tjejer♥
 

24 januari 2013 - Alice

Äntligen är hon här, och fort gick det när det väl var dags =)
Som vi har längtat efter henne, hela familjen♥

40+4

Idag har Frejus och jag varit till barnmorskan och allting såg bra ut =) skönt och höra!
Bebis hjärtslag låg på 135, mitt blodtryck på 125/80 och magmåttet var 35cm. Hela 3cm mindre än när Frejusen låg i magen vid samma tidpunkt, galet vilken stor mage jag måste ha haft med henne med tanke på att min mage är stor nu.. Så det ska verkligen bli spännande och se hur stor bebis är i magen i jämförelse med dunderklumpen, haha.
 
Mig spelar det ingen roll sålänge bebis får vara frisk och må bra♥
Barnmorskan sa att jag skulle höra av mig den 28:e om bebis inte har kommit så ska hon boka in mig på undersökning på förlossningen den 30:e. Tänk om det skulle bli ett februaribarn till, haha
Lite små komiskt om det nu blir så att jag har gått över tiden och dom blir födda nästan samtidigt. Annars så låg bebisen med huvudet neråt, men inte nersjunken och fixerad. Hon sa att såfort den har sjunkit ner såg brukar det underlätta för fogarna. Som jag har så satans ont i nu, nätterna och kvällarna är inte roliga nuförtiden. Kan inte ens ligga i frejas säng längre och natta, illa. Men tur det inte är länge kvar nu och att jag har en karl som hjälper till och ställer upp med allt nu♥
Galet trött är jag också, kommer inte ihåg senast jag sov ordentligt?! Dom senaste två veckorna har jag varit mer vaken om nätterna ån sovit. Inte roligt, men har iaf börjat få mer sammandragningar och som håller i sig. Så hoppas kroppen jobbar på nu så bebis kan komma!
Längtar och är otålig som bara den den här gången, och frejus bubblar om bebis hela dagarna och övar med dockorna, så himla söt! 

1 dag kvar bara

Kan ju redan nu säga att bebis förmodligen kommer gå över tiden som sin storasyster! Va är det som är så rackarns gottigt och mysigt där inne? Är det all choklad jag proppar i mig måntro.. haha Vem vet, hursomhelst så trodde jag faktiskt att bebis skulle gräva sig ut natten tills igår och en stund där på morgonen. Hade mer sammandragningar än vad jag har haft hittills och dom molade och kändes. Så ringde hit systeryster som var hos mig och frejus hela dagen tills daniel kom hem. Hade inte sovit ett skit den natten och knappt något nätterna innan heller så såg i princip i kors och kände det kunde vara skönt med lite avlastning om sammandragningarna skulle fortsätta. Avtog såklart en del när jag kom upp på benen, trååkigt! För vi vill så gärna träffa dig nu bebis! Men jag får väl fortsätta vänta, kan ju meddela att jag är bra mycket otåligare den här gången. Går och hoppas varje dag att det ska hända något och att vi ska få åka in, haha Tänk va mitt tålamod har försvunnit! Hoppas det kommer tillbaks sen bara. Idag och sen igår kväll har det varit nästan för lugnt i magen, bebis brukar iaf leva rövare några ggr per dag. Men jag har iaf känt av bebis så ska försöka och inte oroa mig mer över det. Annars försöker jag ta vara på tiden med älskade frejus som pratar och längtar efter bebis=) vi bakade häromdagen och har mest myst och lekt här hemma. Ska hämta hem henne från dagis snart, sen ska hon förhoppningsvis sova och jag försöka fixa till något och äta och glutta lite mer på solsidan. Så det är väl bäst jag kliver upp ur sängen och tar tag i dagen=) Ser inrte fram emot att pulsa i snö igen, ge mig vår tack!!

Längtan

Längtar såklart ihjäl mig efter bebis♥
men också efter och kunna röra på mig utan att det ska kännas som att kroppen går åt olika håll och framförallt till att starta projektet komma i form.
Såhär såg jag ut 3 månader efter att Frejusen hade kommit, tack vare en massa långa, svettiga promenader med vagnen. 
cirkus 25kg mindre än den dagen vi åkte in till förlossningen. Helt sjukt, om jag ens kommer i närheten av det nu så kommer jag skatta mig lycklig =) är så trött på att se ut som en svullen val nu och allra mest i ansiktet. Där ser man ju iaf att jag har ett ansikte, haha
 
Men ingenting är ju viktigare än att bebis kommer ut och mår bra♥
Kroppen kan man alltid ta tag i sen, men det ska bli rackarns skönt och kunna leka ohindrat och plocka upp saker från golvet utan problem =) och kunna flyga upp ur sängen och inte rulla sig ur den och stånka hela vägen ut ur den, haha 
Listan kan göras lång.. kommer kännas väldigt märkligt dock och inte ha en bebis som lever rövarkula inne i magen sen. Och att det troligtvis var sista gången som man var gravid. Man ska aldrig säga aldrig, men som det känns i dagsläget känns det alldeles lagom med 2 busfrön =)
 
Nu ska jag kila upp och göra mig iordning för och hämta Frejusen på dagis, hon var överlycklig här hemma imorse när hon äntligen skulle iväg efter ett långt jullov. Så vi får väl se om hon vill följa med mamma hem =)

Lugnt värre

Ingen bebis än, så mitt datum är det bara och säga hejdå till.. attans!
Bebis ankomst?
31 december - Andreas
1 januari - Mamma
2 januari - Camilla
3 januari -  Jessa ca. 21:00
5 januari - Emilio
8 januari - Jag
11 januari - Caroline & Magnus 08:28
12 januari - Jan 16:53
14 januari - Tove & Daniel 
19 januari - Pappa
21 januari - Annica
 
Jag börjar tro att den här bebisen också kommer ligga kvar tills den verkligen måste komma ut, typ med kejsarsnitt eller nått.. haha
Har haft några kvällar/nätter då jag faktiskt trott att det ska sätta fart, mått pyton och bebis har levt rövarkula och magen har varit stenhård. Men icke sa nicke.
Tror lite av slemproppen har lossnat, men den kan ju som sagt återbildas, men har börjat känna av  mer och mer lätt molvärk. Ibland i samband med sammandragningar och ibland bara närsomhelst. Så förhoppningsvis har kroppen börjat öva mer och mer inför förlossningen.
 
På tal om förlossningen så var vi där inne förra veckan på en extra kontroll eftersom jag hade haft ont i huvudet i över en vecka och svullnat en del om läppar och mått lite halvskumt. Men blodtrycket såg bra ut och bebis fick vi lyssna på, och kurvan såg finfin ut. Så det var ju bra, fick ju lite högt blodtryck förra gången mot slutet och fick springa på täta kontroller, så var rädd att det skulle vara det som hade börjat nu med. Men det var nog troligtvis bihålorna som spelade mig ett spratt.. var väldigt fräscht där iaf, vi var visserligen bara i ett undersökningsrum men det var ju nytt och modernt =) så förlossningsavdelningen är väl förmodligen i samma skick.
 
Igår var jag till Bm och hade med mig Freja, helt underbar var hon där. Sprang raka vägen in när det var våran tur och ställde sig vid sängen och sa, mäta magen.. haha♥ lilla godingen. Förra gången vi skulle dit tjöt hon ju som en stucken gris innan hon fattade att det inte var henne vi skulle göra något med. Nu hade hon fattat det och visste att vi skulle lyssna på bebis och mäta magen. Allting såg bra ut där med, blodtrycket låg på 125/75, magen mätte 34cm och hjärtljuden låg runt 135 slag. Freja såg så fascinerad ut och kunde inte sluta prata om bebis hjärta och mammas mage och allt vad hon nu babblade om. Så jag kan ju verkligen rekommendera och ta med era små kottar åtminstone någon gång så dom får höra och vara med och se vad man gör med magen. För här hemma har det återberättats för pappa och andra vad hon varit med och sett och hört =)
Underbart!
Vi längtar snart ihjäl oss, och har fixat med det mesta känns det som nu. Bara vagnen som ska hämtas hem sen när bebis kommit och köpas en del kläder. Men annars är vi nog rätt så redo, hoppas jag.. haha
 
Har packat en del i bb väskan nu, och skrivit en lista i mobilen för den tappar man ju oftast inte bort om nu Daniel måste rycka in och packa det sista =) så nu är det bara och vänta, och väääänta.

Hejdå "finska bastun"

Eftersom min karl har förvandlat våran "finska bastu" eller rättare sagt våran gillestuga, så tänkte jag slänga upp en del förebilder och försöka få till några bra efterbilder imorgon =)
Han har som sagt slitit som ett djur och jag verkligen älskar vårat nya rum, trots att det inte ens är färdiginrett.
Sitter här nere och myser nu, gluttar på tv, väntar på att tvätten ska bli klar. Inte helt fel med en massa tända ljus om man säger så =)
 
Här kommer iaf förebilderna:
 
 
 
 
 
 
Den här delen under trappen har vi inte gjort om än, ska sättas liggande panel från tegelväggen och framåt. Dörrarna får vi se vad vi gör med, men trappen är fixad så ska försöka få med lite bilder på den med =)
Helt sjukt egentligen när man tittar tillbaks på bilderna såhär, vad mycket som har gjorts. Runt den 15:e har vi bott här i ett år. Och renoverat renoverat och renoverat! Skönt och kolla tillbaks och se att det har gett resultat!

Mindre än en månad kvar snart

Inte nog med att vi redan går i väntans tider, så slog det mig igår att Frejus snart fyller 2 år. Herregud, det har jag inte tänkt på nu eftersom man haft så fullt upp med bebis. Tänkte att bebis hinner komma innan och att vi hinner fixa med allting sen i hyffsad lugn och ro. Men så behöver det ju inte alls bli.. kan ju lika gärna gå över tiden och eftersom man får gå över mellan 2-3 veckor nuförtiden så kan det ju lika gärna bli en till februari bebis. Och dåå, blir det ont om tid med och fixa födelsedagspresenter och kalasplanering.
Så nu har jag dragit iväg en beställning från hm med kläder till frökenbus♥
Kan inte göra annat än och älska modet som är nu, med alla härliga färger =) Hon kommer vara en riktig färgklick våran tös. 
Några leksaker blir det inte från oss iaf, fick så det räckte och blev över nu vid jul.. så det får bli 2 filmer och bara kläder. Men känner jag fröken rätt så kommer det gå hem lika fint det med♥
Nu ska det bara väljas kalastema och planeras inför det =)
 

Vill ha, och en massa funderingar

Eftersom min karl har slitit som ett djur och förvandlat våran finska bastu (gillestuga) till ett rum i vitt, som man faktiskt blir glad av att gå ner till♥ så går jag såklart i inredningstankar, vill så mycket men vet inte riktigt vilka färger eller stil det ska vara där nere. Men tror jag har hittat något här som kan funka, då är iaf grunden klar. Tavlor och annat får man hitta längs vägen =) 
Så här kommer en drös med bilder på saker som jag vill ha till våran nya gillestuga:
 
 
 
  
 
Tror den här färgkombinationen kan funka fint till dom vita träväggarna, teglet, den vita soffgruppen och dom svarta möblerna =) med en liten liten touch av rosa såklart. Men inte så det tar över.
Ska klura vidare och börja köpa på mig lite av sakerna och se det hela växa fram, LÄÄNGTAR!
 
Och ett stort tack till goaste du♥ som drog igång med det och fixade klart det så snabbt, lite småfix kvar som målning av elementskydd, fönstren och annat pill. Men i det stora hela klart! Och tack för hjälpen vi fått med målningen =) ni är allt bra goa som hjälper till så mycket! Ser fram emot att sitta där nere nu, framför brasan med en bra film på tvn. Och det gjorde jag inte förut, så tack älsk!
 
RSS 2.0